Dostałeś dobre odpowiedzi. Zadając takie pytanie i otrzymując odpowiedź, że jajka są dobrymi źródłami białka i tłuszczów, bez względu na porę dnia, w zasadzie niewiele z tego wyniesiesz. Otrzymałeś spisane wszystkie zalecane źródła składników odżywczych (białka, tłuszczów i węglowodanów). Wystarczy trochę poczytać i zapoznać się z nimi wszystkimi, [...]
Daj na śniadanie inne źródło białka, plaster sera to nie to: serek wiejski choćby. Na kolację tłustą rybkę możesz dać: makrela, śledź. Oczywiście źródła węgli zamieniaj; ja osobiście nie przełknąłbym ryżu brązowego w takiej ilości, jedz czasami paraboliczny, basmati, ziemniaki. No i troszkę za dużo węgli na początek, przecież już 300 g to będzie [...]
[...] masy ciała białka, 1 g tłuszczów i reszta pozostałych kcal przeznaczona na węglowodany. Pozostaje już tylko ustalić pasującą Tobie ilość posiłków i dobrać do nich zalecane źródła makroskładników. Są to: 1. Białko: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html. 2. Węglowodany: [...]
Cześć! Jesteś dość nieźle zbudowany jak na swój wiek. Zatem wnioskuję że zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie 3100 kcal jest w miarę poprawne. Jeżeli chcesz rozpocząć redukcję to celuj w redukcję kalorii rzędu 200kcal na 7-10 dni, jeżeli nie masz wagi i nie ważysz się codziennie. Jeżeli natomiast ważysz się codziennie, to redukuj ilość kalorii [...]
[...] udzielający tam porad pomogą Ci ukierunkować odżywianie tak, aby ilość kcal, białka, tłuszczów i węglowodanów była w odpowiedniej ilości. Również dowiesz się, jakie ich źródła warto spożywać. Warto również przemyśleć odpowiednią suplementację, która wspomoże regeneracje stawów, wydzielanie mazi stawowej i powrót do sprawności. Warto [...]
Cześć! Planując redukcję, warto najpierw obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne. Wzór znajdziesz tutaj: http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: [...]
[...] żółtka i bić dalej. -gdy się pięknie nam ubiją dodajemy białeczko/ stewię/ słodzik z mleczkiem kozim w prochu i kręcimy -następnym krokiem będzie dodawanie stopniowo źródła tłuszczu, w moim przypadku to był olej rzepakowy, nie wiem co w sobie ma, ale dodaję go do wszystkiego i dobrze mi z tym. - krok nieobowiązkowy: jeżeli mamy ochotę [...]
[...] Poza tym dietę do oceny należy wrzucać według opisu w regulaminie działu. Jest on podany w tym samym linku co ankieta. W rozpisce, którą wrzuciłeś, ocenić można jedynie źródła pożywienia i ich jakość. Bez wątpienia w diecie wyeliminować warto: - orzechy ziemne, - suszone owoce, - wędliny, - soja. Ekonomicznie masz koncentrat białka [...]
[...] Warto zwracać uwagę na to, aby w diecie nie było zbyt wiele błonnika. Mogłoby to wpłynąć negatywnie na funkcjonowanie układu trawiennego. Jeżeli nie wiesz jakie źródła węglowodanów możesz jeszcze zastosować w diecie, to polecam zaznajomić się z tematem: [...]
hmmm generalnie spróbuj ułożyć dietę na 1700kcal zakładając w niej 130g białka 130g ww i reszta tłuszczu jakie źródła wszystkiego są preferowane znajdziesz w naszych postach z regulaminu działu Ile masz w ogóle czasu w tygodniu na ćwiczenia? troszke by sie przydało go wygospodarować, wiem ze cos za coś ale warto w okresie odchudzania postawić [...]
[...] 1,5, a nawet 2 g/kg masy ciała. W ten sposób łatwo dostarczysz sporo energii (tłuszcze to 9 kcal, węglowodany 4 kcal, a białka 4 kcal) w łatwy sposób. Wynika to z tego, że źródła tłuszczów są małe objętościowo. Polecam poczytać o zalecanych źródłach tłuszczów diecie: [...]
[...] składników mineralnych, enzymów niezbędnych do prawidłowego trawienia, czy innych nutraceutyków. Aby odpowiednio urozmaicać naszą dietę, warto poznać najważniejszej źródła składników odżywczych, które należy zamieniać na inne, a nie jeść codziennie tego samego. Wśród zalecanych źródeł makroskładników wybierać powinniśmy: - białka: [...]
[...] skupianie się na jednym ćwiczeniu, które ma przynieść niesamowite rezultaty. Wszystkie te chleby są dobrym produktem do spożywania, pod warunkiem, że nie stanowią głównego źródła węglowodanów. Gdy będziesz spożywał 2-3 kromki dziennie, to każdy z nich jest ok. Najpierw skorzystaj ze wzoru tutaj -> http://www.sfd.pl/-t276436.html aby obliczyć [...]
[...] czyli zawierać połączenie źródeł białka, tłuszczów i węglowodanów. Aby wiedzieć, jak ułożyć posiłek, aby był dobrym pod względem jakości, znać należy zalecane źródła składników odżywczych, a są to: 1. Białka: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html 2. Tłuszcze: [...]
[...] tylko ilości kalorii i białka w diecie. Jeżeli w ten sposób chcesz podejść do swojego żywienia, to tak też zrób, a wnioski wyciągnij później. Wtedy dopiero będziesz w stanie stwierdzić co i jak. Ważne też żeby znać zalecane źródła składników odżywczych (białka, tłuszczów i węglowodanów). Polecam zaznajomić się z artykułami w tym kierunku.
[...] warto zastąpić np. świeżym owocem. Whey zostaw w jednej porcji, max 30g wystarczy, więcej białka w postaci "jedzenia" brakuje tłustych ryb, mięsa. Ważymy przed obróbką termiczną, panierki (co w składzie mają? ) Wymieniaj źródła węglowodanów (kasze, ryże, owoce, więcej warzyw) to samo z tłuszczami (dodaj olej kokosowy, awokado, tłuste ryby)
[...] jednej porcji, max 30g wystarczy, więcej białka w postaci "jedzenia" brakuje tłustych ryb, mięsa. Ważymy przed obróbką termiczną, panierki (co w składzie mają? ) Wymieniaj źródła węglowodanów (kasze, ryże, owoce, więcej warzyw) to samo z tłuszczami (dodaj olej kokosowy, awokado, tłuste ryby) weglowodany -panierki robie sam z platkow owsianych - [...]
[...] diety jeszcze nie wrzucałeś. Do tego dojdziemy. Zacznij redukcję od 2600kcal. Podziel to na 2g białka, 1g tłuszczów i reszta kalorii z węglowodanów. Tutaj masz zalecane źródła z jakich należy komponować posiłki: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html [...]
[...] znaczenia, które wrzucę. wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem będzie tutaj różnorodność i spożywanie na zmianę tych produktów. Skerx - w takim razie jakie inne źródła nabiału proponujesz? Nie chciałbym przesadzać z tym nabiałem, ponieważ 5razy w tyg - jadam w pracy 200g serka wiejskiego, ponieważ niesamowicie smakuje mi w połączeniu [...]
Mozesz przetestować, tylko pamiętam że osttanio to przed i po treningu pijesz chyba szejka białkowego, i tego białka pełnowartościowego będziesz miała mało chyba w diecie teraz. No chyba że producent tak dobrał źródła białek że aminokwasy się w nich uzupełniają Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2017-11-04 17:35:04